Factoring för bättre hantering av fakturor

Det är inte bara banker som kan hjälpa nya och små företag att expandera och ta sig in på marknaden. Man behöver faktiskt inte ta onödiga lån för att få råd med sin verksamhet för med factoring så kan man använda sig av en resurs som är mycket säkrare att jobba med nämligen fakturor. Factoringtjänster ger nämligen företag möjlighet att få ut pengar från fakturor snabbare än vad kredittiden anger och det här är ofta allt som behövs för att man ska få råd att driva existerande projekt och att investera i nya.

Ett nytt företag

När man startar ett nytt företag så är det ofta så att man får låna pengar för att ha råd med att komma igång. När man väl har fått några kunder så kan det kännas frustrerande att man måste vänta länge på att betalningar kommer in. Det kan rentav bli så att verksamheten går i stå för att kassaflödet ännu inte rullar på så som krävs för att det hela ska gå framåt. Man har dock sina fakturor och dessa kan man med factoring få in pengar för. Det här är guld värt för nystartade företag som inte har råd med fler lån än de som redan tagits för att dra igång verksamheten.

Hantering av kunder

Det är viktigt att man jobbar med ett factoringbolag som hanterar ens kunder på ett professionellt vis. Man vill ju inte att kunder ska söka sig till andra företag för att indrivning av fakturor sker på ett klantigt sätt. Därför ska man alltid välja en factoringtjänst som lägger stor vikt vid detta.

Priser för factoringservice

När man säljer eller belånar en faktura så kan man inte få tillbaka hela beloppet till 100%. Till att börja med så får man kanske mellan 70-95% och när fakturan sedan är betalad så kan man få lite mer minus den serviceavgift och ränta som man har kommit överens om. Factoringbolaget tjänar förstås pengar på detta men man ska komma ihåg att de gör det möjligt med snabba kontanter som kan leda till att man får ännu fler kunder och att man till sist når det kassaflöde som krävs för att verksamheten ska gå runt.