Fakturabelåning spar både tid och pengar

Har man bra kunder så vet man att de kommer att betala inom den kredittid som anges på fakturan. Även om betalningen kommer någon dag senare så kan detta inte anses vara ett större problem och det särskilt när det handlar om en kund som ständigt återkommer för nya projekt och uppdrag. För ett företag som jobbar på marginalen med ett stort behov av kontanter som kommer in för att finansiera projekt så kan det dock bli problematiskt att vänta på att pengarna ska komma in. Med fakturabelåning så får man pengarna på en gång och den här factoringtjänsten ger även möjlighet till att släppa administrativt arbete med påminnelser till fördel för den egna verksamheten.

Spar tid och pengar

Man ska använda sig av fakturabelåning när man vill spara tid och pengar. Om man inser att kassaflödet inte räcker till för att ta emot nya beställningar och för att investera i maskiner och tjänster som kan förbättra ens verksamhet, så kan man ändra detta genom att vända sig till ett bra factoringbolag.

De ska kunna:

  • Köpa eller belåna fakturor
  • Garantera en fortsatt trevlig kundrelation
  • Betala ut en stor procentdel av fakturan inom 1-2 dagar
  • Hantera påminnelser och inkasso
  • Ge en flexibel tjänst

Genom att skicka sina fakturor till factoringtjänsten för belåning så får man kontanterna på en gång. På så vis så behöver man inte säga nej eller ta lån för att klara av nya uppdrag eller för att genomföra dem som man redan har fått in.

Belåna alla fakturor eller några få

Frågan om hur många fakturor som man ska belåna är individuell och något som man måste diskutera med en representant från det factoringbolag som man väljer. Det är viktigt att man får en tjänst där man som kund har friheten att lägga över samtliga fakturor på factoringbolaget för fakturabelåning eller att bara skicka några enstaka då och då i enlighet med det behov som föreligger. Det är dock viktigt att förstå att en mer flexibel tjänst kan kosta mer än då man köper paket där man kommer att skicka samtliga fakturor under en längre period.